Spaghetti ze szpinakiem i serem feta 🍝
Uwielbiasz makarony, ale znudziło Ci się już spaghetti Bolognese? A może masz ochotę na danie włoskie, ale nie jesz mięsa? Jeśli odpowiedziałeś „TAK”, mam dla Ciebie coś pysznego ➡️ SPAGHETTI ZE SZPINAKIEM I SEREM FETA. Szybkie w przyrządzeniu, a co najważniejsze PRZEPYSZNE!😍
A oto przepis (2 porcje):
1 porcja – 395kcal
Składniki:
- Makaron spaghetti (100g) – 357 kcal
- Szpinak mrożony (200g) – 38 kcal
- Ser typu feta (100g) – 291 kcal
- Pomidorki koktajlowe (150g) – 29 kcal
- Oliwki (40g) – 60 kcal
- 2 ząbki czosnku (10g) – 14 kcal
Przygotowanie:
- Gotujemy makaron al dente.
- Rozgrzewamy patelnię i dodajemy szpinak.
- Podgrzewamy chwilę na wolnym ogniu (można dolać trochę wody).
- Po chwili dodajemy rozgnieciony czosnek oraz przyprawy i dusimy 5 minut.
- W międzyczasie kroimy pomidorki na pół, oliwki w krążki, a ser feta w kosteczki.
- Wrzucamy wszystko na patelnię i chwilę smażymy.
- Podajemy z makaronem.
Smacznego!