Spaghetti ze szpinakiem i serem feta 🍝

Uwielbiasz makarony, ale znudziło Ci się już spaghetti Bolognese? A może masz ochotę na danie włoskie, ale nie jesz mięsa? Jeśli odpowiedziałeś „TAK”, mam dla Ciebie coś pysznego ➡️ SPAGHETTI ZE SZPINAKIEM I SEREM FETA. Szybkie w przyrządzeniu, a co najważniejsze PRZEPYSZNE!😍

  A oto przepis (2 porcje):

1 porcja – 395kcal

Składniki:

  • Makaron spaghetti (100g) – 357 kcal
  • Szpinak mrożony (200g) – 38 kcal
  • Ser typu feta (100g) – 291 kcal
  • Pomidorki koktajlowe (150g) – 29 kcal
  • Oliwki (40g) – 60 kcal
  • 2 ząbki czosnku (10g) – 14 kcal

Przygotowanie:

  1. Gotujemy makaron al dente.
  2. Rozgrzewamy patelnię i dodajemy szpinak.
  3. Podgrzewamy chwilę na wolnym ogniu (można dolać trochę wody).
  4. Po chwili dodajemy rozgnieciony czosnek oraz przyprawy i dusimy 5 minut.
  5. W międzyczasie kroimy pomidorki na pół, oliwki w krążki, a ser feta w kosteczki.
  6. Wrzucamy wszystko na patelnię i chwilę smażymy.
  7. Podajemy z makaronem.

 

 

Smacznego!

 

 

Author:

Chcesz poznać sposób na zdrowie, lepsze samopoczucie i piękną sylwetkę bez katowania się niskokalorycznymi dietami, a dodatkowo zwiedzić z Nami świat? Zapraszam!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *