Spaghetti ze szpinakiem i serem feta ­čŹŁ

Uwielbiasz makarony, ale znudzi┼éo Ci si─Ö ju┼╝ spaghetti Bolognese? A mo┼╝e masz ochot─Ö na danie w┼éoskie, ale nie jesz mi─Ösa? Je┼Ťli odpowiedzia┼ée┼Ť “TAK”, mam dla Ciebie co┼Ť pysznego┬áÔ×í´ŞĆ┬áSPAGHETTI ZE SZPINAKIEM I SEREM FETA. Szybkie w przyrz─ůdzeniu, a co najwa┼╝niejsze PRZEPYSZNE!­čśŹ

  A oto przepis (2 porcje):

1 porcja ÔÇô 395kcal

Składniki:

  • Makaron spaghetti (100g) ÔÇô 357 kcal
  • Szpinak mro┼╝ony (200g) ÔÇô 38 kcal
  • Ser typu feta (100g) ÔÇô 291 kcal
  • Pomidorki koktajlowe (150g) ÔÇô 29 kcal
  • Oliwki (40g) ÔÇô 60 kcal
  • 2 z─ůbki czosnku (10g) ÔÇô 14 kcal

Przygotowanie:

  1. Gotujemy makaron al dente.
  2. Rozgrzewamy patelni─Ö i dodajemy szpinak.
  3. Podgrzewamy chwil─Ö na wolnym ogniu (mo┼╝na dola─ç troch─Ö wody).
  4. Po chwili dodajemy rozgnieciony czosnek oraz przyprawy i dusimy 5 minut.
  5. W mi─Ödzyczasie kroimy pomidorki na p├│┼é, oliwki w kr─ů┼╝ki, a ser feta w kosteczki.
  6. Wrzucamy wszystko na patelni─Ö i chwil─Ö sma┼╝ymy.
  7. Podajemy z makaronem.

 

 

Smacznego!

 

 

Author:

Chcesz pozna─ç spos├│b na zdrowie, lepsze samopoczucie i pi─Ökn─ů sylwetk─Ö bez katowania si─Ö niskokalorycznymi dietami, a dodatkowo zwiedzi─ç z Nami ┼Ťwiat? Zapraszam!

Dodaj komentarz

Tw├│j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt├│rych wype┼énienie jest wymagane, s─ů oznaczone symbolem *