Frozen smoothie!❄️❄️❄️

Za oknem coraz zimniej więc warto sięgnąć po lody. Lekarze sugerują, że lepiej jeść je zimą niż latem, ponieważ nie są one wtedy tak szkodliwe. W czasie wakacji często dokucza nam ból gardła czy angina, a jest spowodowane to różnicą temperatur. W chłodniejsze dni nasze ciało nie jest tak rozgrzane jak w letnie i nie dozna szoku po spożyciu zimnego posiłku. Zatem zachęcam Was do spróbowania mrożonego smoothie, które nie tylko dostarczy cennych witamin, ale również zaspokoi głód na bardzo długo.
A oto przepis:
1 porcja – 295 kcal
Składniki (2 porcje):
- Puszka mleczka kokosowego light (400g) – 264 kcal
 - Mrożone mango (200g) – 120 kcal
 - Mrożone borówki amerykańskie (300g) – 171 kcal
 - 2 łyżeczki proszku kakaowego (10g) – 35 kcal
 
Przygotowanie:
- Kilka godzin wcześniej obieramy mango i wsadzamy do zamrażalki.
 - Płuczemy borówki amerykańskie i również mrozimy.
 - Po określonym czasie wyciągamy z zamrażalki owoce.
 - Przenosimy je do blendera. Uwaga! Blender musi być odpowiednio mocny, jeśli takiego nie masz zamiast mrożonych owoców użyj świeżych. A na końcu dodaj kostki lodu, by schłodzić koktajl!
 - Dodajemy mleczko kokosowe i proszek kakaowy.
 - Blendujemy wszystkie składniki.
 - Następnie przenosimy smoothie do kubeczków.
 
Frozen smoothie gotowe.
Smacznego!