Frozen smoothie!❄️❄️❄️

   Za oknem coraz zimniej więc warto sięgnąć po lody. Lekarze sugerują, że lepiej  jeść je zimą niż latem, ponieważ nie są one wtedy tak szkodliwe. W czasie wakacji często dokucza nam ból gardła czy angina, a jest spowodowane to różnicą temperatur. W chłodniejsze dni nasze ciało nie jest tak rozgrzane jak w letnie i nie dozna szoku po spożyciu zimnego posiłku. Zatem zachęcam Was do spróbowania mrożonego smoothie, które nie tylko dostarczy cennych witamin, ale również zaspokoi głód na bardzo długo.

A oto przepis:

1 porcja – 295 kcal

Składniki (2 porcje):

  • Puszka mleczka kokosowego light (400g) – 264 kcal
  • Mrożone mango (200g) – 120 kcal
  • Mrożone borówki amerykańskie (300g) – 171 kcal
  • 2 łyżeczki proszku kakaowego (10g) – 35 kcal

Przygotowanie:

  1. Kilka godzin wcześniej obieramy mango i wsadzamy do zamrażalki.
  2. Płuczemy borówki amerykańskie i również mrozimy.
  3. Po określonym czasie wyciągamy z zamrażalki owoce.
  4. Przenosimy je do blendera. Uwaga! Blender musi być odpowiednio mocny, jeśli takiego nie masz zamiast mrożonych owoców użyj świeżych. A na końcu dodaj kostki lodu, by schłodzić koktajl!
  5. Dodajemy mleczko kokosowe i proszek kakaowy.
  6. Blendujemy wszystkie składniki.
  7. Następnie przenosimy smoothie do kubeczków.

 

Frozen smoothie gotowe.

 

Smacznego!

Author:

Chcesz poznać sposób na zdrowie, lepsze samopoczucie i piękną sylwetkę bez katowania się niskokalorycznymi dietami, a dodatkowo zwiedzić z Nami świat? Zapraszam!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *