Pasta z zielonego groszku i awokado🥫 🥑

 

   Lubicie awokado? Ja uwielbiam😍  Wystarczy dodać kilka składników i można zjeść przepyszną pastę na śniadanie, podwieczorek czy kolację. Połączenie awokado z zielonym groszkiem to był strzał w dziesiątkę! A do tego świeża bagietka i oczywiście pomidor. Niebo w gębie!

   A oto przepis na to cudo:

1 porcja – 142 kcal

Składniki (2 porcje):

  • Dojrzałe awokado (104g) -166kcal
  • 1 puszka groszku (170g) – 110kcal
  • 2 ząbki czosnku (6g) – 8kcal
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • Sól, pieprz, bazylia

Przygotowanie:

  1. Przekrój awokado na pół, usuń pestkę i wydrąż miąższ.
  2. Odsącz groszek, przepłucz go i dodaj do miski z awokado.
  3. Obierz czosnek i wyciśnij go lub posiekaj.
  4. Dodaj sok z cytryny i przyprawy.
  5. Następnie zblenduj lub rozgnieć widelcem pastę.

     Pasta gotowa! Najlepiej smakuje ona ze świeżym pieczywem i pomidorem, który po prostu jest stworzony do awokado.

 

 

    Bon appétit!

Author:

Chcesz poznać sposób na zdrowie, lepsze samopoczucie i piękną sylwetkę bez katowania się niskokalorycznymi dietami, a dodatkowo zwiedzić z Nami świat? Zapraszam!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *