Pasta z zielonego groszku i awokado🥫 🥑
Lubicie awokado? Ja uwielbiam😍 Wystarczy dodać kilka składników i można zjeść przepyszną pastę na śniadanie, podwieczorek czy kolację. Połączenie awokado z zielonym groszkiem to był strzał w dziesiątkę! A do tego świeża bagietka i oczywiście pomidor. Niebo w gębie!
A oto przepis na to cudo:
1 porcja – 142 kcal
Składniki (2 porcje):
- Dojrzałe awokado (104g) -166kcal
- 1 puszka groszku (170g) – 110kcal
- 2 ząbki czosnku (6g) – 8kcal
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- Sól, pieprz, bazylia
Przygotowanie:
- Przekrój awokado na pół, usuń pestkę i wydrąż miąższ.
- Odsącz groszek, przepłucz go i dodaj do miski z awokado.
- Obierz czosnek i wyciśnij go lub posiekaj.
- Dodaj sok z cytryny i przyprawy.
- Następnie zblenduj lub rozgnieć widelcem pastę.
Pasta gotowa! Najlepiej smakuje ona ze świeżym pieczywem i pomidorem, który po prostu jest stworzony do awokado.
Bon appétit!