Pasta z makreli

 

    Często przyrządzacie pasty na kanapki? Ja robię je dość rzadko mimo, że  je uwielbiam. Zatem trzeba to zmienić! Dziś mam dla Was przepis na pastę z makreli.  Jest on bardzo prosty 🙂 A pasta smakuje cudownie, zwłaszcza w towarzystwie bagietki czy grzanek.

A oto on:

1 porcja – 216 kcal

Składniki (4 porcje) :

  • Makrela wędzona (150g) – 466 kcal
  • 4 jajka (256g) – 335 kcal
  • Czubata łyżeczka musztardy (10g) – 18 kcal
  • 5 łyżek jogurtu naturalnego (100g) – 38 kcal
  • 2 ząbki czosnku (7g) – 10 kcal
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Ugotować jajka na twardo, wystudzić i obrać.
  2. Usunąć ości z makreli i dodać do miski z jajkami.
  3. Wygnieść ząbki czosnku i dodać resztę składników.
  4. Zblendować wszystko na jednolitą masę.
  5. Podawać z pieczywem.

 

 

Smacznego !

 

 

Author:

Chcesz poznać sposób na zdrowie, lepsze samopoczucie i piękną sylwetkę bez katowania się niskokalorycznymi dietami, a dodatkowo zwiedzić z Nami świat? Zapraszam!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *