Pasta z makreli
Często przyrządzacie pasty na kanapki? Ja robię je dość rzadko mimo, że je uwielbiam. Zatem trzeba to zmienić! Dziś mam dla Was przepis na pastę z makreli. Jest on bardzo prosty 🙂 A pasta smakuje cudownie, zwłaszcza w towarzystwie bagietki czy grzanek.
A oto on:
1 porcja – 216 kcal
Składniki (4 porcje) :
- Makrela wędzona (150g) – 466 kcal
- 4 jajka (256g) – 335 kcal
- Czubata łyżeczka musztardy (10g) – 18 kcal
- 5 łyżek jogurtu naturalnego (100g) – 38 kcal
- 2 ząbki czosnku (7g) – 10 kcal
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
- Ugotować jajka na twardo, wystudzić i obrać.
- Usunąć ości z makreli i dodać do miski z jajkami.
- Wygnieść ząbki czosnku i dodać resztę składników.
- Zblendować wszystko na jednolitą masę.
- Podawać z pieczywem.
Smacznego !