Błyskawiczna pizza z chorizo 🍕 🍕

Mam dla Was kolejny pomysł na BŁYSKAWICZNĄ PIZZĘ NA TORTILLI! Tym razem w wersji z hiszpańską kiełbasą chorizo i warzywami. Ślinka mi cieknie na samą myśl o niej 😀 Ma nadzieję, że pokochacie ją tak samo jak ja! Oczywiście zamiast chorizo możecie użyć, pepperoni, salami lub zwykłej szynki czy kiełbasy! Do wyboru do koloru 🙂

Dodatkowo możecie użyć sosu czosnkowego ze szczypiorkiem z mojego poprzedniego wpisu (https://diettravels.pl/2019/04/23/quesadilla-z-kurczakiem-%F0%9F%8C%AE/). Będzie jeszcze pyszniej!

A oto przepis:

1 porcja (1/8 pizzy) – 76 kcal

Składniki (8 porcji):

  • Tortilla pszenna (62g) – 172 kcal
  • Passata pomidorowa (45g) – 15 kcal
  • Ser żółty (55g) – 215 kcal
  • Papryka czerwona (30g) – 7 kcal
  • Chorizo (35g) – 145 kcal
  • Oliwki (20g) – 30 kcal
  • Kukurydza mrożona (może być konserwowa) (25g) – 18 kcal
  • Szczypiorek (20g) – 6 kcal

Przygotowanie:

  1. Rozmrażamy kukurydzę w mikrofalówce.
  2. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
  3. Smarujemy tortillę passatą.
  4. Ścieramy ser żółty na tarce i posypujemy nim placek tortilli.
  5. Kroimy chorizo na plasterki, a paprykę w paski i dodajemy na pizzę.
  6. Następnie posypujemy pizzę kukurydzą i dodajemy pokrojone na pół oliwki .
  7. Wsadzamy pizzę do piekarnika i pieczemy 6-8 minut, póki ser się nie rozpuści.
  8. Kroimy pizzę na kawałki i polewamy sosem.

 


Smacznego!

Author:

Chcesz poznać sposób na zdrowie, lepsze samopoczucie i piękną sylwetkę bez katowania się niskokalorycznymi dietami, a dodatkowo zwiedzić z Nami świat? Zapraszam!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *